Amersfoort Babymassage

Afspraak maken? Bel 06 - 109 25 046
Babymassage Amersfoort

Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit (symfysiolyse)

Bekkeninstabiliteit komt vaak voor bij de zwangerschap; soms de ernstige vorm, soms enig ongemak. Dit merk je aan vermoeide benen en moeilijkheden bij het lopen. Het zijn de bekenste kenmerken. Je kunt pijn ervaren aan de achterkant of voorkant van het bekken, bij lopen, bij traplopen, bij omdraaien in bed, bij het beginnen met lopen na langere zitperiode.

De oorzaken kun je lezen onder kopje bekken klachten.

Symfysiolyse kan ook bij niet zwangeren of mannen voorkomen. Dan is de oorzaak vaak mechanisch: sportbessure of ongeval, asymmetrie of snelle verandering van normale beweging van de bekken gewrichten.

ADVIES:
Voldoende rust nemen; en daarnaast een balans zoeken en vinden in je dagelijkse leven. De pijn wordt erger naarmate iemand moe wordt. Dit is een normale reactie van het menselijk lichaam. We moeten leren luisteren naar ons lichaam. Hier noem en gebruik ik "moeten" omdat men het moeilijk vindt om naar het lichaam te leren luisteren. Daarnaast er mee leren omgaan. Bewegen is heel belangrijk om de spieren in en om het bekken sterk te houden. Dit voorkomt spierzwakte. Rust is tevens belangrijk om de banden en de kapsels te sparen en de verergering van de klachten te voorkomen.

Ga dus naar de fysio of de masseur die een bekkenmassage in zijn pakket heeft! Een bekken band kan soms verlichting geven als je weet dat je een lange wandeling gaat maken of lang moet staan. Het wordt afgeraden de band de gehele dag te gebruiken, dus alleen zo nodig!
 

Ik kan je ook helpen bij Restless Legs Syndrom (RLS), of bekkenbodem spierklachten

Wil je meer weten, neem gerust contact met mij op via de mail of met mijn 06-nummer